Maiseri-logo_valkoinen

IKH-Areena

Erikoiskalusteet mittatilaustyönä kokonaisen areenan tarpeiksi – Case: IKH Areena

erikoiskalusteet
Erikoiskalusteet, Myymälät ja tilat

“He ovat lähellä ja yhteistyö hoituu mutkattomasti. Me annamme tilaa ja he toteuttavat tarvittavat kalusteet ja ratkaisut. “

Kauhajoen lakeuksille vastikään valmistunut IKH Areena mahdollistaa monipuoliset tapahtumat ja tarjoaa tilojaan niin yritys- kuin yksityiskäyttöön esimerkiksi juhlia ja kokouksia varten. Minkään tapahtuman yhteydessä ei toimivaa ruoka- ja juomahuoltoa sovi ylenkatsoa, ja niinpä monitoimiareena hankki rakennusprojektin yhteydessä tähän tarkoitukseen Maiserin laadukkaat ja näyttävät erikoiskalusteet mittatilaustyönä.

– Olin Maiseriin yhteydessä viime vuodenvaihteessa, ja kerroin areenan rakentumisesta sekä sen että tarvitsemme erikoiskalusteet mittatilaustyönä. Meillä oli jo arkkitehdin piirrokset tiloista ja tarvitsimme baaritiskejä. Niiden sekä omien toiveidemme mukaan Maiseri lähti suunnittelemaan baareja raakapiirroksin, IKH Areenan myyntipäällikkö Mika Rinne kertaa.

– Tammikuussa vietimme päivän tutustuen Nokia Areenaan, jossa saimme vahvistusta sille, kuinka baaritiskit olisi järkevä toteuttaa. Maiserilta saimme piirroksia, ja muutamia muokkauksia palloteltuamme saavutimme yhdessä lopullisen ilmeen.

erikoiskalusteet, myymälät- ja tilat

Erikoiskalusteet mittatilaustyönä paikallisesti ja valtakunnallisesti

Rinne kertoo, että IKH Areenan rakentamisessa noudatettiin perusajatusta siitä, että mitä enemmän projektissa voitaisiin jättää rahaa Kauhajoelle ja lähialueelle, sitä parempi. Esimerkiksi baaritiskien etuosaan valittiin paikallisen Rotola-Pukkilan rimapaneelia. 

– Osana tätä periaatetta Kurikasta käsin toimiva Maiseri oli luonteva valinta mittatilaus erikoiskalusteiden osalta. Olin itsekin Maiserilla 2,5 vuotta töissä, ja toin juuri baaritiskien toteutuksen osaksi yrityksen tarjontaa, joten tiesin entuudestaan, että homma toimii ja hinta-laatusuhde on hyvä. Toki he toimittavat tuotteitaan ja ratkaisujaan kauemmaskin. 

Maiserin toteutuksessa IKH Areena sai monipuolisen tiskiratkaisun, joka jakaantuu eri tiloihin. Ensimmäinen osa kokonaisuutta on vastassa heti päätuloaulassa. 

– Siellä tiskit ovat osa kahviota/pikaruokalaa, josta yhdeltä tiskiltä saa kahvia, karkkia, sipsejä, limsaa ja sen sellaista, ja toiselta puolestaan makkaraa, hodareita ja pizzaa, Rinne luettelee. 

– Yläkerran pääbaariin toteutettiin L-mallinen ja baarin peräosaan ovaalin mallinen tiski. Lisäksi osakkeenomistajien puolelle luotiin VIP-baari.

erikoiskalustus myymälään

Erikoiskalusteiden luotettava toimittaja

Kokonaisuuden suurimpana haasteena oli Rinteen mukaan tiukka aikataulu. IKH Areenalle oli buukattu ensimmäinen ottelu 5.10.2022, johon mennessä kaiken tuli olla valmista. 

– Maiserilla oli samassa syksyn rytäkässä paljon messuja, joita koronan aiheuttamat lykkääntymiset olivat vielä entisestään pakanneet yhteen. Tiskien toteuttamisen lisäksi tuli myös tietysti testata, että niissä kaikki toimii. 

– Maiserin myynnissä ja projektijohdossa toimiva Sami Isohella asentajineen kävi useamman kerran etukäteen paikan päällä suorittamassa tarkistusmittauksia. Arvostan sitä, koska tiedän itsekin, että millin virhe alussa voi johtaa peräti useamman sentin heittoon lopputuloksessa. Sellainen voi jo olla esimerkiksi putken asennuksen kannalta kriittistä.  

Rinne kertoo, että kaikille baaritiskeille rakennettiin metallirungot. Vankkarakenteiset ja monia toimintoja sisältävät tiskikokonaisuudet vaativat eri ammattilaisten työvaiheiden yhteensovittamista. 

– Yhteistyö ja kommunikointi pelasi hienosti. Maiserin ansiosta vältettiin se, että sähkö- tai putkiasentaja joutuisi odottamaan tyhjän panttina. Rungot rakennettiin ajoissa valmiiksi ja näin muut ammattilaiset pääsivät toteuttamaan omat vaiheensa sujuvasti.  

– Projektissa oli pusertaminen, mutta se toteutui täysin aikataulussa ja kaikki on toiminut, Rinne tähdentää.

Myymälät ja tilat, erikoiskalusteet

Erikoiskalusteiden mallikas toteutus poiki jatkoa 

Rinne toteaa, että Maiserin erikoiskalustetoteutus rakennusvaiheessa vakuutti areenan siinä määrin, että yrityksen palveluihin on tukeuduttu sen jälkeenkin. Esimerkiksi Haloo Helsinki! -yhtyeen konserttiin ja IKH Areenan Pikkujouluihin, jossa oli esiintymässä Irina ja Ramses II, vuokrattiin Maiserilta erikoiskalusteita.  

– Kun Maiserilta saa tarjouksen, sen hintahaarukassa pysytään. Jos heistä riippumattomista syistä tulee muutoksia, he ovat niistä saman tien yhteydessä. Ennen kaikkea heidän kanssaan ei tarvitse murehtia. Kerran kun teet tilauksen, voit luottaa siihen, että tavarat toimitetaan ja noudetaan ajallaan. 

– Kun meillä jatkossakin tulee keikkoja, messuja ja muita tapahtumia, joissa on tarvetta heidän tarjoamilleen ratkaisulle, Maiseri on luonteva kumppani. He ovat lähellä ja yhteistyö hoituu mutkattomasti. Me annamme tilaa ja he toteuttavat tarvittavat kalusteet ja ratkaisut, Rinne päättää hyväntuulisesti.

erikoiskalusteet, myymälät ja tilat
Myymäläkalusteet