Maiseri-logo_valkoinen

Case: VM Carpet esittelytila

Näyttävä esittelytila on yrityksen yksi käyntikorteista – Maiseri rakensi VM Carpetille kiitosta keränneen showroomin

myymälät ja tilat
Myymälät ja tilat

“Tästä esittelytilaprojektista jäi päällimmäisenä mieleen sujuva, meidän kannaltamme helppo ja mukava. Pelkästään positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan.”

”Mielikuva yrityksestä alkaa muodostua heti siinä hetkessä, kun asiakas astuu ovesta sisään ja näkee esittelytilan”, kertoo VM Carpetin markkinointikoordinaattori Jaana Saarela.

VM Carpet on saanut alkunsa vuonna 1973, jolloin yrityksen nykyisen toimitusjohtajan vanhemmat pistivät pystyyn pienen mattokutomon naapurin tyhjäksi jääneeseen navettaan. Vastaavanlaisia pieniä mattokutomoja oli tuolloin Lappajärvellä paljon, mutta VM Carpetista tuli pian aivan oma lukunsa. Tämä Karvalan kylässä sijaiteva yritys sai jo heti alkutaipaleella asiakkaakseen Ikean. Mattoja toimitettiin Ikealle suuria määriä 1970–80-luvuilla. Nykyisin VM Carpetin matoista valtaosa myydään kotimaassa. Asiakkaina ovat niin suuret huonekaluketjut kuin pienet yksityiset putiikit.

Monet asiakkaista ja yhteistyökumppaneista vierailevat aika ajoin VM Carpetin tehtaalla. He olivatkin vahvasti ajatuksissa, kun uutta showroomia alettiin suunnitella. Koko projekti sai alkunsa yllättävästä vahingosta.

”Viime keväänä siivouskomerossa sattui pieni vesivahinko. Sen seurauksena jouduimme avaamaan lattioita. Siinä heräsi ajatus, että voisimme samalla tehdä vähän isompaakin remonttia, kun joka tapauksessa joudumme nyt laittamaan paikkoja uusiksi. Meillä oli pari ylimääräistä huonetta ja ajattelimme, että voisimme niihin laajentaa showroom-osastoamme.”

Myymälät ja tilat

Esittelytila toteutettiin avaimet käteen -palveluna

VM Carpet lähti viemään eteenpäin ajatustaan showroomista yhdessä seinäjokisen InHouse Design -suunnittelutoimiston kanssa. Kun suunnitelmat olivat paperilla, oli aika siirtyä miettimään projektin toteutusta.

”Suunnittelijamme suosittelivat meille showroomin tekijäksi Maiseria. Saimmekin Maiserilta hyvän ja selkeän tarjouksen, josta näimme helposti, mitä toteutus tulee meille maksamaan. Tarjouksen perusteella valinta oli helppo tehdä.”

Toteutuksessa oli kyse laajasta kokonaisuudesta avaimet käteen -palveluna.  Maiseri aloitti urakoinnin purkutöillä. Seuraavassa vaiheessa aloitettiin varsinainen showroomin rakentaminen. Tilaan tehtiin suunnitelmien pohjalta uudet väliseinät, kattopinnat sekä lattiat. Maiseri valmisti tilaan myös huonekalut, asensi tuoteinstallaatiot sekä valmisti ja kiinnitti teippaukset seinille. Rakennusprojektin hallintaakaan ei jätetty asiakkaan harteille.

Vaikka jo tarjousvaiheessa oli ilmoitettu projektin kestoksi vain kaksi viikkoa, oli nopea valmistuminen VM Carpetille silti hienoinen, mutta positiivinen yllätys. Sen lisäksi, että laaja projekti valmistui täysin luvatussa ajassa, ilahdutti myös urakoinnin huomaamattomuus.  

”Täällä työskennellään samoissa tiloissa, joissa rakennusprojekti oli. Mietin jo etukäteen, että minkähänlainen meteli sieltä tulee kuulumaan. Täytyy sanoa, etteivät rakennustyöt häirinneet meidän työtämme ollenkaan. Melua tai muuta häiriötä tuli tosi vähän.”

Hyvin sujunut yhteistyö poiki jatkoa

”Tästä esittelytilaprojektista jäi päällimmäisenä mieleen sujuva, meidän kannaltamme helppo ja mukava. Pelkästään positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan.”

Myös työn lopputulos kerää VM Carpetilta kehuja. Uusi showroom vastaa hyvin sekä toiveita että suunnitelmia.

”Meni monta päivää, että vain ihastelimme lopputulosta. Kiitos sekä Inhouse Design:lle että Maiserille, he tekivät todella hienoa työtä,” Jaana sanoo ja jatkaa: Meillä oli avoimet ovet viime viikolla kolmen päivän ajan. Olimme kutsuneet tänne paljon asiakkaitamme. Myös he antoivat hyvää palautetta uusista tiloistamme.

Projektin onnistumisen taustalla on hyvin sujunut yhteistyö kaikkien osapuolten kesken. Maiseri ja Inhouse Design ovat tehneet yhteistyötä monissa projekteissa jo useamman vuoden ajan. Myöskään Maiserin ja VM Carpetin tuttavuus ei jäänyt vain tähdenlennoksi.

”Yhteistyömme Maiserin kanssa on jatkunut. Olimme etsineet jo jonkin aikaa uutta valmistajaa myymäläkalusteillemme, joita toimitamme säännöllisesti asiakkaillemme. Maiseri oli kuullut etsinnöistämme ja he kysyivät tarpeistamme tämän suhteen. Kävimme asian yhdessä läpi ja saimme Maiserilta tarjouksen.  Näin löysimme uuden ja todella hyvän valmistajan myös myymäläkalusteillemme.  Tähänkin olemme olleet oikein tyytyväisiä.”